Een man cave is een ruimte in huis die bestemd is voor een man om zich te ontspannen en te genieten van wat rust en stilte. Het kan ingericht worden zoals de man wil, en er zijn geen regels voor wat een “man cave” is. Er zijn echter wel enkele algemene richtlijnen die het inrichten kunnen helpen vergemakkelijken.

In dit artikel geven we 10 basis tips voor het inrichten van een echte man cave. Dus zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!

1. Maak het comfortabel

Het belangrijkste van een man cave is dat hij comfortabel is. Dit betekent dat je hem inricht met comfortabele meubels, zoals een relaxfauteuil of zitzakstoel. Het betekent ook dat je genoeg ruimte hebt om rond te bewegen en je niet benauwd te voelen.

2. Voeg entertainment toe

Een man cave moet een vorm van vermaak hebben, zoals een televisie (liefst een 65″ scherm ;-), een spelcomputer, of een biljarttafel. Uiteraard mag er geen goede surround geluidsinstallatie ontbreken voor de echte muziek en/of filmliefhebber. Dit zal helpen om er een aangenamere ruimte van te maken om tijd in door te brengen.

3. Plaats een bar

Een bar is een geweldige aanwinst voor elke man cave. Hij kan gebruikt worden om drankjes in te bewaren en cocktails te mixen. Het is ook een prima plaats om gasten te vermaken.

4. Hang memorabilia op

Memorabilia van favoriete sportteams, films, of hobby’s kunnen een vleugje persoonlijkheid aan een man cave toevoegen. Het kan ook helpen om de ruimte persoonlijker te laten aanvoelen.

5. Gebruik donkere kleuren

Donkere kleuren kunnen helpen om een mannelijke sfeer te scheppen in een man cave. Ze kunnen gebruikt worden op muren, meubels, en zelfs op de vloer. Dit kan helpen de ruimte een uitgesproken “mannelijk” gevoel te geven.

6. Voeg hout toe

Hout is een warm en natuurlijk materiaal dat in een man cave heel goed gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden voor meubels, accenten, of zelfs vloeren.

Er zijn een aantal houtsoorten die voor een man cave gebruikt kunnen worden. Enkele van de beste opties zijn eikenhout, grenenhout en cederhout. Deze houtsoorten zijn allemaal sterk en duurzaam, wat ze perfect maakt voor meubels en andere accenten. Ze hebben ook een warme en natuurlijke uitstraling die perfect is voor een man cave.

7. Gebruik verlichting strategisch

Verlichting kan in een man Cave met veel effect gebruikt worden om de stemming te bepalen en een uitnodigende sfeer te scheppen. Het is belangrijk om verschillende soorten licht te gebruiken, zoals taakverlichting en sfeerverlichting.

Phillips Hue verlichting is een geweldige manier om wat sfeer aan een man cave toe te voegen. Je kunt er verschillende stemmingen mee opwekken, afhankelijk van het soort licht dat gebruikt wordt. Zo kan koel blauw licht gebruikt worden om een ontspannen sfeer te scheppen, terwijl warm geel licht gebruikt kan worden om een vrolijker gevoel te scheppen. Phillips Hue verlichting is ook heel veelzijdig en kan met een smartphone of tablet bediend worden. Dit betekent dat de man cave precies verlicht kan worden zoals de man het wil.

8. Neem een open haard

Een open haard is een geweldige manier om warmte en sfeer aan een man cave toe te voegen. Het is ook een geweldige plek om rond te verzamelen met vrienden en familie. Dit kan een echte hout haard zijn, maar er zijn tegenwoordig ook talloze elektrische haarden waarbij het vuur nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

9. Voeg planten toe

Planten zijn belangrijk in een man cave omdat ze kunnen helpen de lucht te zuiveren en de ruimte meer uitnodigend te laten aanvoelen. Ze kunnen ook gebruikt worden om een vleugje natuur aan de ruimte toe te voegen.

Enkele goede opties voor planten in een man cave zijn cactussen en vetplanten, omdat ze weinig verzorging nodig hebben en erg duurzaam zijn. Ficusbomen zijn ook een goede optie, want ze produceren ‘s nachts zuurstof en kunnen de luchtkwaliteit helpen verbeteren.

10. Maak het persoonlijk

Het belangrijkste bij het inrichten van een man cave is dat je hem persoonlijk maakt. Dit betekent dat je er voorwerpen in verwerkt die de smaak en persoonlijkheid weerspiegelen van de man die de ruimte zal gebruiken. Deze voorwerpen kunnen van alles zijn, van sportmemorabilia tot favoriete boeken.

Met deze 10 ideeën zou je goed op weg moeten zijn om de perfecte man cave te maken voor jezelf of de speciale man in je leven. Vergeet alleen niet er plezier aan te beleven en het je eigen plekje maken!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen