Stel je voor dat je slot kapot is gegaan waardoor je je eigen huis niet meer in kunt. Hartstikke vervelend natuurlijk, je zult daarom dit probleem zo snel mogelijk op willen lossen. Dat doe je door een slotenmaker in te schakelen. Je kunt jezelf echter verder de problemen in werken als je kiest voor een onbetrouwbare of onbekwame slotenmaker. Dit moet je echt zien te vermijden, wat je doet door gebruik te maken van de onderstaande tips bij het kiezen van een professional voor het repareren of vervangen van je slot! 

Vraag om aanbevelingen 

Waarschijnlijk hebben je vrienden en/of familieleden ook al eens een slotenmaker ingehuurd. Als dit een prettige ervaring was dan kan het slim zijn om dezelfde professional in te schakelen voor het repareren of vervangen van je slot. Daarnaast kun je ook recensies op het internet lezen om te checken wat anderen van de slotenmaker vonden. Dit geeft je waardevolle informatie om te bepalen welke deskundigen een goede reputatie hebben, terwijl je hierdoor ook leert welke slotenmakers je juist beter kunt vermijden. 

Onderzoek slotenmakers voordat je een nodig hebt

Veel mensen kijken pas naar slotenmakers als ze daadwerkelijk een nodig hebben. Dat kan beter! Het is namelijk slim om proactief op zoek te gaan naar een slotenmaker die je kunt vertrouwen voordat je in een situatie komt waarin je zo’n deskundige nodig hebt. Dit doe je door de slotenmakers te onderzoeken. Heb je één gevonden die goed en betrouwbaar is? Voeg hun contactgegevens dan toe aan je smartphone, zo kun je de slotenmaker snel en eenvoudig bellen! 

Bezoek de websites van brancheorganisaties

Professionele slotenmakers besteden veel tijd aan het uitoefenen van hun vak voordat ze daadwerkelijk hun diensten aanbieden. Daarom hebben ze veel motivatie om lid te worden van een brancheorganisaties. De slotenmaker die je op het oog hebt, moet zeker aangesloten zijn bij zo’n vereniging. Verschillende geloofwaardige slotenmakersorganisaties bieden ook online doorzoekbare ledendatabases aan, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een betrouwbare slotenmaker kiest.

Zorg voor een schriftelijke factuur

De slotenmaker die je wilt inhuren moet bereid zijn om je een schriftelijke factuur te geven. Hiermee heb je bewijs dat je betaald hebt en hoeveel je moest betalen, terwijl de contactinformatie van het bedrijf er ook op vermeld is. Wil je slotenmaker je niet zo’n factuur geven? De kans is groot dat hij/zij dan niet betrouwbaar en veilig is. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen